Passeig virtual pel MNAC gràcies a Google

El Museu Nacional d'Art de Catalunya s'ha afegit a la llarga llista de museus de tot el món que participen al Google Art Project. El MNAC és present al web amb 1.464 obres, entre les que destaquen les pintures romàniques de Sant Climent de Taüll.
Imatge destacada

| Publicat el 06/04/2012

El Museu Nacional d’Art de Catalunya s’ha afegit a la llarga llista de museus de tot el món que participen a Google Art Project. El MNAC és present al web amb 1.464 obres, entre les que destaquen les pintures romàniques de Sant Climent de Taüll, la ‘Majestat Batlló’, ‘La vicaria’, de Marià Fortuny i ‘Ramon Casas i Pere Romeu en un tàndem’, de Ramon Casas. En la captura d’aquestes obres es va utilitzar una tecnologia que reprodueix les peces en gigapíxels, és a dir, amb 7.000 milions de píxels. La qualitat d’imatge que s’obté és 1.000 vegades superior a la d’una càmera fotogràfica.
A més la plataforma de Google ens ofereix una visita virtual a pràcticament tot el Palau Nacional. S’han fet més de 4.500 captures de 360º a l’interior de les sales, la Sala Oval o la Sala de la Cúpula, que permeten una navegació fluïda per tot el Museu gràcies a l’eina Sreet View. També s’han incorporat més de 70 vídeos del MNAC amb informació complementària a l’observació de les obres i explicacions adaptades per a persones amb discapacitat auditiva.

Fotògrafs de Google digitalitzen les obres d'art del MNAC
Fotògrafs de Google digitalitzen les obres d’art del MNAC

En total, Google Art Project reuneix 30.000 obres digitalitzades en alta resolució de més de 150 museus de 40 països. A més, les imatges de Street View inclouen ara 46 museus, i aquest número seguirà creixent. La nova versió del web facilita la navegació i la consulta de les obres i n’augmenta la diversitat. Amit Sood, el director de la iniciativa, ha explicat a la premsa que “ara hi ha moltes més obres, molta més riquesa i varietat de continguts, hi ha pintura clàssica, contemporània, escultura, ceràmica i litografia”. L’objectiu d’aquesta iniciativa no comercial, en què cada museu o institució associada selecciona quines obres vol deixar per a la consulta pública, és democratitzar l’accés a l’art, afegeix el director.
Web: El MNAC al Google Art Project