Trucades i emails seran controlats minuciosament al Regne Unit

El govern de Gordon Brown planteja gastar-se 12 milions de lliures per crear una mega base de dades per vigilar i emmagatzemar els hàbits de navegació d’Internet, e-mail i telèfon de tots els registres a Gran Bretanya. Ja s’han gastat 1 milió de lliures per finançar la primera part del projecte. Com sempre l’excusa és la lluita contra el terrorisme internacional i la delinqüència.
Em pregunto si els ciutadans hem d’abaixar el cap i acceptar les retallades de la nostres llibertats sota qualsevol pretext, sigui la lluita contra el terrorisme o la pirateria a Internet. La resposta és no. Els ciutadans no ho podem admetre. Aquest 2008 no està sent un any precisament bo pel que fa a les llibertats a Internet. N’hem parlat reiteradament en aquest blog sobre les propostes de regulació dels blogs per part del Parlament Europeu, en un intent de controlar i limitar l’accés als usuaris d’aquestes eines per part dels governs. També hem parlat sobre el paquet telecom, una sèrie d’esmenes que finalment van ser aprovades de forma parcial al Parlament Europeyu i que pretenien convertir els proveïdors d’Internet en una espècie de policies de la xarxa, saltant-se qualsevol procediment judicial previ.
Els internautes de qualsevol part del món haurem de continuar en alerta. L’ofensiva legislativa per retallar els nostres drets no s’ha acabat. Qualsevol excusa pot ser bona pels nostres governs per tal d’intentar tallar-nos l’accés a la Internet que avui coneixem. Qui sap si demà Internet deixarà de ser un espai lliure.
Em reventa el discurs de la lluita preventiva contra el terrorisme mentre uns altres criminals han fet tot el que han volgut amb els nostres estalvis als Estats Units i a casa nostra, sense que ningú els hagués aturat els peus. Respiren tranquils, Mr. Bush ha sortit en la seva ajuda.