VisquemTerrassa.tv

Aquest dimecres s’ha presentat en societat la renovació del butlletí municipal Visquem Terrassa, quan tot just arriba als 25 anys de vida. El Visquem és una revista institucional que edita l’Ajuntament de Terrassa de forma mensual amb informació relacionada amb el dia a dia del Consistori, presentació dels projectes del Govern i d’altres notícies d’interés per als ciutadans (agenda cultural, recomanacions literàries, opinió dels grups municipals…). Ara afronta una nova etapa amb canvi de disseny i format. La revista passa a tenir un format més reduït i major nombre de pàgines, que inclouen també la creació d’una nova guia cultural i ciutadana, el “Sortim!”.
Però per qui us escriu la novetat més important és la creació del nou web “VisquemTerrassa.tv”. És la versió audiovisual de la revista municipal. El protagonista és el vídeo. El web està dividit en sis canals: visquemTV, ajuntamentTV, sortimTV, TerrassaCapitalTV, personesTV i WebTV. Un apartat important en la nova web és el dedicat a informar sobre l’activitat institucional: entrevistes a regidors i regidores, crònica d’actes, retransmissió mensual del Ple Municipal… La nota de premsa no ho diu però a través de TerrassaDigital.cat es diu que el nou web té un pressupost de 30.000 euros a l’any i la producció anirà a càrrec d’un productora externa.
A destacar que el nou web inclou un videoblog protagonitzat per l’alcalde, a estil del que ja disposa l’alcalde Hereu. Ho trobo molt bé, però hi ha un aspecte curiós. Es diu que el cost de producció d’aquests vídeos va a càrrec del Grup Municipal Socialista. Estrany no?
Com a suggeriment als responsables del nou web els demanaria que incloguessin la possibilitat d’inserir els seus vídeos a qualsevol altre plana web (embed) i la subscripció dels continguts via RSS.
Sembla que per fi hi ha a l’Ajuntament un equip que s’ha donat compte de la importància de trepitjar amb força a Internet. Les meves felicitacions. El problema és que darrerament s’estan obrint moltes webs sense tenir en compte les que ja existeixen. La pregunta que ens hem de fer és si el nou web visquemterrassa.tv serà gaire diferent del també acabat d’estrenar TerrassaDigital.cat. I del Terrassa.net, ja ningú se’n recorda. Multipliquem pàgines web, multipliquem els costos de producció, recursos tècnics i humans…. Quin cost tindrà tot aquest desplegament multimèdia per als ciutadans?