Votar és legitimar el sistema?

En les darreres cites electorals m’he decidit per recolzar opcions polítiques de l’esquerra alternativa i anticapitalista. Així ho vaig fer en les eleccions europees, donant suport a Iniciativa Internacionalista. Després a les eleccions autonòmiques del passat novembre, votant Des de Baix.  Per què votar les opcions minoritàries de l’esquerra anticapitalista? Primer per convicció política de que cal una transformació radical de la societat, més justa i solidària amb els que menys tenen i que la democràcia ha d’estar al servei del poble i no dels que més tenen. Però donant el meu vot a aquestes formacions polítiques també expressava el meu descontentament amb el sistema polític actual, els seus polítics i les institucions. En definitiva, un vot de càstig a tots aquells que han destruït la democràcia i la cosa pública.
De nou ens trobem a les portes d’una nova cita electoral. Fa quatre anys em presentava a les llistes de la Candidatura d’Unitat Popular de Terrassa perquè crec en el projecte de transformació social de les CUP. Les CUP es presenten de nou a moltes vil·les i ciutats del país. A Barcelona ho fan per primera vegada en coalició amb Des de Baix. I en d’altres municipis ho fan juntament amb la formació Pirates de Catalunya. Amb més motiu, doncs, segueixo creient en el projecte que representa les CUP. Una democràcia directa, més participativa, que aposti per apropar l’administració local als ciutadans, que defensa els drets i les llibertats i que fomenti la cultura i el lliure intercanvi del coneixement.

Jornada electoral
Jornada electoral

En aquest sentit em sap greu que a Terrassa no s’hagi pogut arribar a algun tipus d’acord entre aquests diferents projectes polítics que en d’altres ciutats de Catalunya es presenten plegats. Tot i així continuaré apostat, a nivell local, en el projecte de les CUP.
Amb un sistema polític espanyol i català vergonyós, podrit i nauseabund, amb uns polítics corruptes que no tenen cap pudor en presentar-se davant la opinió pública com els reis de la democràcia i amb tots aquests milers de joves que estan al carrer manifestant-se per reclamar una veritable democràcia, un es pregunta si anant a votar el proper diumenge servirà simplement per legitimar aquest sistema podrit.
Jo no vull ser còmplice d’aquesta democràcia, però crec que el canvi és possible si tots actuem, sortint al carrer per mostrar el nostre rebuig però també acudint a les urnes i donant el nostre vot per totes aquelles opcions polítiques alternatives que treballen des de la base per construir una democràcia millor.
(Altres aposten directament per no votar)