WIkiaLeaks revela eines per hackejar Gmail, iTunes i Skype

Gràcies a les darreres revelacions de l’organització de Julian Assange, WikiLeaks, hem descobert que l’empresa Gamma subministrava eines als Estats per hackejar els comptes personals de Gmail, iTunes i Skype, entre d’altres. Dimecres passat, Wikileaks va publicar una sèrie de documents confidencials i d’arxius de vídeo que relacionen la companyia Gamma, establerta al Regne Unit, […]
Imatge destacada

| Publicat el 11/12/2011

Gràcies a les darreres revelacions de l’organització de Julian Assange, WikiLeaks, hem descobert que l’empresa Gamma subministrava eines als Estats per hackejar els comptes personals de Gmail, iTunes i Skype, entre d’altres. Dimecres passat, Wikileaks va publicar una sèrie de documents confidencials i d’arxius de vídeo que relacionen la companyia Gamma, establerta al Regne Unit, amb l’espionatge de milers de ciutadans. Com? Aquesta companyia subministrava un sofisticat software a les agències d’espionatge que permetia, per exemple, infiltrar-se a les xarxes Wi-fi d’un l’hotel per interceptar totes les comunicacions dels clients, introduir-se als telèfons mòbils i fins i tot infectar ordinadors amb actualitzacions de programari falses per interceptar converses a l’Skype o accedir al disc dur dels ordinadors.
surveillance-releases-wikileaks
Aquestes tecnologies ja van ser utilitzades després de la caiguda del dictador egipci Hosni Mubarak, tal com la BBC va demostrar. La cadena britànica va obtenir l’evidència que Gamma havia ofert la seva tecnologia al règim per a vigilar l’ús entre els egipcis dels serveis de Hotmail, Yahoo! Mail, Gmail i Skype.
Wikileaks ha publicat al seu lloc web una sèrie de vídeos de l’empresa Gamma on expliquen el funcionament de les seves tecnologies. Es poden veure clicant el següent enllaç.