Desar i compartir arxius per Internet amb wua.la

El passat divendres vaig descobrir un nou web que promet molt. Es tracta de Wua.la, una aplicació que ha estat tres anys programant-se i que ara s’ha obert al públic, mostrant un disseny excel·lent. Què és Wua.la? És una aplicació que permet als usuaris desar arxius a Internet amb la mateixa facilitat que es fa […]
Imatge destacada

| Publicat el 21/08/2008

El passat divendres vaig descobrir un nou web que promet molt. Es tracta de Wua.la, una aplicació que ha estat tres anys programant-se i que ara s’ha obert al públic, mostrant un disseny excel·lent. Què és Wua.la? És una aplicació que permet als usuaris desar arxius a Internet amb la mateixa facilitat que es fa en una memòria USB, ja que Wuala apareix a l’ordinador com una nova unitat.
D’entrada tot usuari disposa d’1 GB de memòria. La seguretat és total perquè totes les transmissions van xifrades i una vegada pujats els arxius tu decideixis si els fas públics o es mantenen en privat. El programa es disponible per a Windows, Linux i Mac.
Aquesta és l’última opció que ha aparegut en el món dels serveis de backup i emmagatzematge online. Existeixen d’altres, com DropBox, que també estic provant. De moment amb tot el que he vist fins ara em quedo amb Wuala, pel seu aspecte, disseny i facilitat d’ús. Però la utilitat de Wuala està més enllà de ser un disc dur virtual d’1 GB de memòria on desar-hi fotos i alguns documents. Wuala és en el fons un espai on poder fer còpies de seguretat d’arxius importants i un lloc on desar aquells documents que han de ser consultats des de qualsevol ordinador a qualsevol moment. Un servei molt útil que un servidor ja ha començat a utilitzar.